Пловдивският апелативен съд  остави в ареста 46-годишния С. Г. от

...
Пловдивският апелативен съд  остави в ареста 46-годишния С. Г. от
Коментари Харесай

Нарко арест на оживен пловдивски булевард

Пловдивският апелативен съд  остави в ареста 46-годишния С. Г. от Браниполе, който е арестуван за владеене на опиати за разпространяване. Подсъдимият е задържан на 8.02.2019 година на бул. " Кукленско шосе “ за това, че е държал без съответно позволение за разпространяване високорискови наркотични субстанции – амфетамини с общо тегло 250 грама на стойност 7 482 лева Наркотикът е открит в товарния автомобил на подсъдимия " Мерцедес Спринтер “, а в дома му е открита електронна везна. Тестът за опиати на С. Г. е посочил позитивен резултат за марихуана и амфетамини.

За държането на наркотични субстанции за разпространяване, законът планува наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв., а за шофиране след приложимост на наркотични субстанции – от 1 до 3 години отнемане от независимост. Апелативните магистрати одобряват, че от доказателствата по делото към сегашния миг може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил двете действия, в които е упрекнат.

От справката за съдимост на С. Г. се открива, че обвиненият е осъждан два пъти за държане на опиати и макар че е изтърпял наказванията си, Апелативният съд приема, че е налице действителна заплаха от осъществяване на друго сходно на инкриминираното закононарушение при положение на по-лека мярка за неотклонение. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР